Eerste windturbines verrijzen in Windpark Hanze

| 5 juli 2023

Bron: Windpark Hanze

In juni is een start gemaakt met de installatie van windturbines voor Windpark Hanze in de gemeente Dronten in het noordoosten van Flevoland. Op dit moment wordt er gewerkt aan de tweede turbine.

In het windpark komen in totaal 15 windturbines in 2 lijnen te staan: 9 windturbines komen langs de Hoge Vaart en 6 langs de Hondtocht. Het gaat om het type Cypress 6.0-164, met 164 meter rotordiameter, 166 meter ashoogte, een tiphoogte van 249 meter en een opgesteld vermogen van 6 MW. Het windpark heeft een opgesteld vermogen van 90 MW.

Begin juni kwamen de eerste grote onderdelen binnen vanuit Amsterdam en werd de hoofdkraan opgebouwd en kon de installatie beginnen. De installatie werd hierbij de laatste tijd gehinderd door hoge windkrachten en onweersvoorspellingen. De bouw kan gevolgd worden via de speciale Windpark Hanze Bouwapp.

Windpark Hanze is een lokaal initiatief van 26 agrariërs, 180 lokale investeerders via Windshare Groen BV en Waterschap Zuiderzeeland. Windpark Hanze heeft 4 aandeelhouders: WPH Aangelanden BV, Waterschap Zuiderzeeland, Meeuwentocht BV en Windshare Groen BV. Het windpark is onderdeel van Windplan Groen.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.