Financial close voor herschaling Windpark Samen voor de Wind

| 5 februari 2019

De financial close voor de herschaling van de 7 turbines van Windpark ‘Samen voor de Wind’ in Swifterbant is rond. Dit meldt coöperatie Windunie vandaag. De 7 windturbines worden vervangen door Enercon turbines. De energielevering zal hiermee van 25.000 naar 30.000 MWh per jaar vergroten. De financiering van het herschalingsproject wordt verzorgd door Triodos Bank.

Windpark ‘Samen voor de wind’ is gelegen langs de Overijsselse tocht in de Gemeente Dronten rn is eigendom van 6 lokale grondeigenaren (akkerbouwers). Het draait sinds 2002. Windunie ondersteunt het windpark sinds het begin.

De voorbereidingen voor de fysieke herschaling starten in februari. Naar verwachting is het windpark in het eerste kwartaal van 2020 operationeel. De Enercon windturbines hebben een ashoogte van 69 meter. Het windpark zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 haar eerste energie gaan leveren. Het vermogen zal dan voldoende zijn om circa 9000 huishoudens per jaar te voorzien in hun verbruik, ongeveer 1500 meer dan voor de opschaling.

De bestaande turbines, Enercon E-66, worden gedemonteerd en krijgen een tweede leven in Litouwen. Het puin van de bestaande fundamenten wordt in de nieuwe opstelplaatsen hergebruikt. Afbeelding: Windpark SVDW.nl 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windparken

Reacties zijn gesloten.