Greenalia zet stap verder met eerste drijvende offshore windpark in Spanje

| 5 december 2021
Spanje: Vergunning toegekend voor eerste drijvende offshore windpark Gofio

Bron: Greenalia

Greenalia heeft de luchtvaartvergunning toegekend gekregen van de AESA (State Aviation Safety Agency) voor de assemblage van vier windturbines voor haar eerste drijvende offshore windpark Gofio. 

Met deze vergunning heeft Greenalia de goedkeuring voor het drijvende offshore windpark Gofio in de haven van Arinaga en voor het daaropvolgende verslepen ervan naar de definitieve locatie voor de kust van de gemeente San Bartolomé de Tirajana, binnen de territoriale zee van de Canarische Eilanden (Spanje).

Het doel van Greenalia is de nodige milieu- en administratieve vergunningen voor de bouw van Gofio te verkrijgen en daarmee van Gofio het eerste offshore windpark te maken dat op het net aan de Spaanse kusten wordt aangesloten.

Windpark Gofio

Het windpark van Gofio krijgt een capaciteit van 50 MW. Dit is voldoende om het equivalent van ongeveer Spaanse 70.000 huishoudens te voorzien van groene energie. Tijdens het proces van ontwikkeling, bouw en exploitatie wordt een aanzienlijk aantal banen verwacht die bijdragen aan de ontwikkeling van de groene economie in de regio. Blue Lines Renewables, gevestigd op Gran Canaria, treedt op als strategische en technologische partner.

Het project draagt bij aan de doelstelling om 310 MW aan mariene energie te ontwikkelen voor de kusten van de Canarische Eilanden, zoals vastgesteld in de Energiestrategie van de Canarische Eilanden 2015-2023 EECan25. Verwacht wordt dat dit het begin zal zijn van de definitieve ontplooiing van drijvende windtechnologie in Spanje. Bron: Greenalia 

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.