Grote interesse voor obligatielening Windpark Binnenhaven

| 5 januari 2022
Windpark Binnenhaven haalt streefbedrag obligatielening binnen

Open dag Bron: E-Connection

Zeeuwind en E-Connection hebben succesvol de uitgifte van obligaties voor Windpark Binnenhaven op Neelje Jans afgerond. Dit meldt Duurzaaminvesteren.nl het platform waarop de obligatielening is uitgegeven. Volgens het platform is er voor een bedrag van € 2.284.000 ingeschreven (152%).

Om omwonenden de mogelijkheid te bieden om te participeren in de exploitatie van Windpark Binnenhaven op Neeltje Jans en het herfinancieren van een deel van de investeringskosten in het windpark hadden initiatiefnemers E-Connection en energie coöperatie Zeeuwind, via Windpark Cluster B.V., in november 2020 de inschrijving van een obligatielening geopend.

Het betreft een 4,5% achtergestelde obligatielening met een looptijd van ca. 10 jaar en 6 maanden. De obligaties hebben een nominale waarde van € 500. De obligatielening is speciaal bestemt voor omwonenden (ook eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen), leden van Zeeuwind en inwoners van Zeeland. De inschrijving sloot onlangs. Er werd in totaal voor € 2.284.000 ingeschreven.

Windpark Binnenhaven

Windpark Binnenhaven ligt op het voormalig werkeiland Neeltje Jans en omvat vier Vestas V136 windturbines met een totaal opgesteld vermogen van 17,2 MW. Dit is goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 70 miljoen kWh.

Windpark Binnenhaven maakt deel uit van het integrale plan Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering (OWO). Met dit plan groeit het opgesteld windenergievermogen in het gebied van 80 MW naar 130 MW.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.