Heiwerkzaamheden voor Windpark Hazeldonk-West in volle gang

| 5 maart 2022

Heiwerkzaamheden Windpark Hazeldonk-West in volle gangBij Windpark Hazeldonk-West bij het knooppunt Hazeldonk in de provincie Noord-Brabant zijn in februari de heiwerkzaamheden voor de funderingen van de windturbines gestart. 

In Windpark Hazeldonk-West worden 5 windturbines gebouwd: 2 door Business Centre Treeport (BCT), 1 door Eneco en 2 door Pure Energie. De windturbines voor Pure Energie worden geleverd door de Deense turbinebouwer Vestas. Het gaat om de Vestas V150 met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 150 meter. Eneco en BCT hebben gekozen voor Nordex als leverancier voor hun 3 windturbines. Hier gaat het om het type N149. Deze windturbines hebben een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 149 meter. De vijf windturbines zullen straks jaarlijks naar verwachting ruim 15 GWh per windturbine opwekken.

Heiwerkzaamheden

De windturbines komen in een rij-opstelling aan de westzijde van de A16. De heiwerkzaamheden voor de funderingen zijn bij twee windturbines (locaties E6 en E7 op de kaart) inmiddels afgerond, zo melden de initiatiefnemers. De werkzaamheden bij locatie E3 zijn begonnen. Naar verwachting starten de heiwerkzaamheden bij locaties E6 en E7 begin april. De werkzaamheden duren ongeveer 1 week. Eneco en Pure Energie hebben voor deze werkzaamheden Aannemingsmaatschappij Van Gelder gecontracteerd. BCT heeft voor dezelfde activiteiten Loon- en Grondwerkbedrijf W. Huijbregts BV ingehuurd.

Naar verwachting wordt in augustus begonnen met het opbouwen van de windturbines en zijn ze eind 2022 gereed voor gebruik. Het windpark is onderdeel van het project Windenergie A16. De windparken maken deel uit van het grotere project Energie A16 in West-Brabant. In totaal komen hier 28 windturbines, verspreid over de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Bron: Windpark Hazeldonk-West

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.