Natuurvereniging wil tiphoogte windpark Woensdrecht verlagen

| 5 november 2014

Natuurvereniging Namiro doet een oproep aan de gemeenteraad om de maximale tiphoogte van het nieuwe windpark langs de Kabeljauwbeek te verlagen van 183,5 meter naar zo’n 139 meter hoog.

In het bestemmingsplan voor de windmolens in de polder bij Ossendrecht wordt nu nog de mogelijkheid opgenomen om windmolens tot 183,5 meter hoogte te plaatsen. Initiatiefnemer Eneco bevestigde dat het een type turbine op het oog heeft van 179 meter.

Namiro-voorzitter Jim de Blank: “Om een vergelijking te geven de Euromast is slechts 4 meter hoger dan 183,5 meter. De koeltorens van Doel op grote afstand zijn 170 meter hoog. De windturbines in het Antwerps havengebied, op honderden meters afstand, hebben ‘slechts’ een tiphoogte van 139 meter. De tiphoogte van de windturbines in de naastgelegen Anna-Maria polder is 129 meter. De tiphoogte van de Ossendrechtse molens mag 54,5 meter meer worden.”

Het argument dat de windmolens langs de Kabeljauwbeek wegvallen tegen het Antwerpse havengebied, gaat volgens hem dan ook niet meer op. In de opinieraadvergadering van vanavond, dinsdag 21 oktober, zal Namiro pleiten voor een tiphoogte van 139 of 129 meter. “Anders zullen wij ons beraden op een zienswijze”, waarschuwt De Blank.

windpark Kabeljauwbeek

Bron: Namiro

Tags: , , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Rotorblad, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.