NVDE geeft met podcastserie gezicht aan de uitvoerders van de energietransitie

| 5 maart 2024

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is een podcastserie over de energietransitie gestart. In de maandelijkse podcastserie ‘Daar krijg je energie van’, komen voorbeelden van duurzame energie in de praktijk aan bod, waaronder ook het Energiepark Haringvliet van Vattenfall.

De energietransitie levert veel op: kansen voor ondernemers, een lagere en betrouwbare energierekening, fascinerende technische en sociale innovaties en minder afhankelijkheid van fossiele energie uit het buitenland.

“We willen een gezicht geven aan de uitvoerders van de energietransitie. Hoe werkt dat in de praktijk? Met deze podcastserie laten we zien dat het duurzame energiesysteem al in volle gang is”, zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Eerste podcast bij tomatenkweker

Voor de eerste aflevering ging de NVDE langs bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Omringd door duizenden tomatenplanten vertellen Ted Duijvestijn, eigenaar van Duijvestijn tomaten, en Martin van der Hout, Greenport West-Holland, hoe zij hun tomaten duurzaam telen. De warmte komt van kilometers onder de grond en er liggen zonnepanelen op het dak. Zij zien een grote rol voor geothermie in de glastuinbouw.

Waar gaat de NVDE nog meer langs?

Elke eerste maandag van de maand is er een nieuwe podcast. In april kunnen luisteraars meer horen over het energiepark Haringvliet van Vattenfall: de enige in Nederland waar zonne- en windenergie en batterijen worden gecombineerd. In mei gaat de podcast over het emissievrij aanleggen van elektriciteitskabels, met elektrische boormachines.

De hele podcastserie is hier te vinden. Bron: NVDE

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.