Offshore kabelwerkzaamheden gestart voor offshore windpark Vineyard Wind 1 in VS

| 5 november 2022

Prysmian’s kabellegger Cable Enterprise Bron: Vineyard Wind

Vineyard Wind, de ontwikkelaar van het gelijknamige offshore windpark ten zuiden van Martha’s Vineyard, kondigde onlangs aan dat de kabelinstallatie op zee is gestart.

De werkzaamheden vinden plaats op ongeveer 15 mijl ten zuiden van Martha’s Vineyard en worden uitgevoerd door Prysmian Group, wereldspeler in de productie en installatie van onderzeese kabels.  Prysmian heeft onlangs plannen aangekondigd om de eerste in de VS gevestigde fabriek voor onderzeese zeekabels voor windenergie te bouwen in Somerset, Massachusetts.

Het bedrijf zet hier zijn kabellegger Cable Enterprise voor in. Prysmian wordt bij zowel de offshore als de nearshore werkzaamheden ondersteund door Foss Maritime, een Amerikaans maritiem servicebedrijf.  Het vissersschip Fleet King, dat door Sea Services wordt geleverd, werkt samen met de Cable Enterprise om een goede communicatie met de vissers en andere zeelieden in het gebied te waarborgen.

Vineyard Wind 1

Vineyard Wind 1 is het eerste offshore windpark op commerciële schaal in de VS.  Eigenaar is Vineyard Wind LLC, een joint venture tussen Avangrid Renewables en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). In september 2021 werd financial close bereikt voor het project. Het project heeft een vermogen van 800 MW en zal bij gereedkomen een hoeveelheid elektriciteit opwekken dat vergelijkbaar is met het energieverbruik van meer dan 400.000 huishoudens en bedrijven in het Gemenebest Massachusetts. GE Renewable Energy levert de windturbines voor het windpark. Het gaat om de levering van 62 van GE’s Haliade-X 13 MW turbines.  Bron: Vineyard Wind

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.