Onderwater videos bepalen beeldvorming over offshore windpark Block Island

| 5 maart 2018

De Amerikaanse Wind Energy Association (AWEA) heeft onderwater opnames laten maken van de offshore windpark Block Island. Toen de fundamenten van Block Island, de eerste commerciële Amerikaanse offshore windpark, geplaatst werden waren vele vissers bezorgd over de mogelijke negatieve gevolgen voor de visserij van de stalen vakwerk fundamenten.

Na 6 maanden was men al minder bezorgd en na één jaar waren de zorgen volledig verdwenen: de fundamentbuizen waren na 6 maanden vol mosselzaad en na één jaar had zich een dikke laag mosselen gevormd. Verder bleek dat het windpark tegen de verwachting in een attractie was voor toeristen.

Een ondernemer die voor de komst van het windpark visexcursies organiseerde is daarmede volledig gestopt. In plaats daarvan is hij overgestapt op sightseeing tours na het windpark. De locatie van het Block Island windpark is 6 km uit de kust in zuidoostelijke richting van Block Island, een Island van de staat Rhode Island.

Het windpark omvat 5 turbines van General Electric, de direct-drive Halliade150 – 6 met 6 MW vermogen en 150m rotordiameter, in totaal 30 MW. Sinds december 2016 is het Block Island windpark operationeel.

Bron: www.renewableenergyworld.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.