Siemens bevriest investeringen Britse windenergie na Brexit

| 5 juli 2016

Nu Groot-Brittannië voor een Brexit heeft gestemd leidt dat tot onzekerheid over economische vooruitzichten en samenwerking met de EU, maar ook over het toekomstige energiebeleid. Dat was reden voor Siemens om investeringen omtrent nieuwe projecten in dat land stil te zetten tot er meer duidelijkheid is over de gevolgen.  

Een grote, gloednieuwe assememblagefabriek in Hull, die vanaf 2017 onder meer wieken voor windmolens moet produceren, zou niet in het gedrang komen door de beslissing. Wel kan het gevolgen hebben voor plannen om vanuit deze nieuwe fabriek te gaan exporteren.

Die plannen zaten nog in een vroege fase en ik verwacht nu dat ze uitgesteld worden tot we meer zekerheid hebben over het beleid’, zegt Juergen Maier in de Britse krant The Guardian. De ceo wil zekerheid over handelsverdragen, exporttarieven en de samenwerking met Europese onderzoeksprogramma’s.

Europa was tot nog toe volop betrokken bij de ontwikkeling van windenergieprojecten in Groot-Brittannië, onder meer via miljoenenleningen door de Europese Investeringsbank. Maier roept de Britse regering dan ook op om snel onderhandelingen te starten met de windenergiesector, nog voor het bewuste Artikel 50 wordt ingeroepen en Groot-Brittannië formeel uit de EU stapt.

bron: Guardian

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.