Siemens Gamesa verliest patentstrijd met General Electric in het VK

| 5 december 2022

© GE

De UK High Court in London kwam in de patentstrijd tussen Siemens Gamesa (SG) en General Electric (GE) in november j.l. tot het oordeel dat General Electric bij de Haliade-X offshore windturbine geen constructies gebruikte die door Siemens Gamesa gepatenteerd zijn.

Volgens Siemens Gamesa heeft General Electric dat wel gedaan. Het gaat daarbij om de structuur van het supportmechanisme en de structurele opzet van de lagers van de hoofdas van de Haliade-X offshore windturbine.

Opmerkelijk is dat bij een soortgelijke rechtszaak in de VS het US District Court of Massachusetts in september j.l. de claim van Siemens Gamesa in haar oordeel bevestigde dat General Electric wel door Siemens Gamesa gepatenteerde constructies gebruikte. Dit oordeel betekent dat General Electric de Haliade – X offshore windturbine niet meer op de Amerikaanse markt mag verkopen.

Het oordeel bevat twee uitzonderingen: de verkoop van de Haliade-X windturbine aan de offshore windenergieprojecten Vineyard Wind1 (804 MW) en Ocean Wind1 (1.100 MW) mag doorgaan omdat deze projecten al gekozen hadden voor deze windturbine.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.