SPT Offshore haalt opdracht binnen voor Chinees offshore windpark

| 5 augustus 2020

© SPT Offshore

SPT Offshore gaat de suction jacket fundaties voor een offshore windpark in China ontwerpen en installeren. Het Nederlandse bedrijf sloot hier eind juli via een ‘cloud-’tekenceremonie’ een samenwerkingscontract voor af met het Chinese engineering- en bouwbedrijf Fujian Yongfu Power Engineering.

Het gaat om het Changle Waihai project. Dit offshore windpark komt te liggen op 31 tot 50 km van de kust van het Changle district in Fuzhou, de hoofdstad van de provincie Fujian, aan de zuidoostkust van China. De gemiddelde waterdiepte in het windparkgebied is 37 tot 45 meter. Het is hiermee het meest afgelegen en diepste offshore windpark in China.

De capaciteit van Changle Area A is 300 MW en zal bestaan uit 40 windturbines waarvan er 15 op suction pile jacket fundaties komen te staan. De capaciteit van Changle Area C is 496 MW. De geplande 62 windturbines in dit gebied worden allemaal op suction pile jackets geplaatst. SPT Offshore is verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van deze fundaties.

Bij oplevering zal het Changle Waihai windpark tevens een van de grootste windparken zijn dat gebruik maakt van suction pile jacket fundaties.

De ondertekeningsceremonie werd, naast vertegenwoordigers van beide bedrijven, ook bijgewoond door Michiel Bierkens, Consul-Generaal der Nederlanden te Guangzhou en Arjen Schutten, directeur Holland Home of Wind Energy (HHWE).

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.