Tegenslag energie-akkoord

| 5 september 2014

Het doel van het Energieakkoord voor 14% hernieuwbare energie in 2020 wordt hoogstwaarschijnlijk niet gehaald. Reden: de bouw van grote windparken stagneert en de uitvoering verloopt maar stroef. Deze conclusie trekt dagblad Trouw. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Energie onderzoek Centrum Nederland (ECN)  presenteren de volgende maand hun eerste tussenrapportage. Het dagblad denkt dat het maximaal haalbare 12,5 % of 13% zou zijn.

Het Nationaal Energieakkoord is een jaar geleden gesloten door een groep van 40 energiebedrijven, vakbonden,  maatschappelijke organisaties en de overheid. Afgelopen juni was voorzitter Ed Nijpels van de Borgingscommissie die de voortgang bewaakt, nog gematigd positief. ‘Het gaat goed. Er is sprake van een onomkeerbaar proces’, zei hij toen. Wel waarschuwde hij voor obstakels, zoals het verbod op sluiting van vijf oude Nederlandse kolencentrales.

 

Vorige week bleek al uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het percentage hernieuwbare energie in Nederland in 2013 stabiel bleef op 4,5 procent vergeleken met een jaar eerder.

tudelft windpark

Lees originele bericht.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven en Trouw

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Klimaatverandering, Onshore windparken, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.