Veel bemanningsleden gezonken windpark installatieschip in China nog vermist

| 5 juli 2022

Bron: Hong Kong Government Flying Service

Afgelopen zaterdag zonk het drijvende kraanschip Fujing 001 tijdens tyfoon Chaba in de wateren voor de kust van de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Het schip was werkzaam in een offshore windpark. Van de 30 bemanningsleden zijn er tot nu toe vier gered.

Volgens een verslaggever van CCTV brak de ankerketting van het schip op zaterdagochtend 03:50 lokale tijd terwijl het vaartuig de tyfoon Chaba aan het ontwijken was in een beschutte ankerplaats nabij de stad Yangjiang in de provincie Guangdong, 100 kilometer ten zuidwesten van Hongkong. Hongkong’s Government Flying Service plaatste een filmpje op haar Instagramkanaal.

Hulptroepen werden meteen ingezet waaronder het Guangdong Maritime Search and Rescue Center. Drie bemanningsleden werden ter plaatse gered, en één werd op maandag gered. Reddingswerkers hebben maandagmiddag 12 lichamen geborgen, waarvan vermoed wordt dat het de vermiste bemanningsleden zijn. De autoriteiten zijn bezig met het identificeren van de lichamenen.

Het Guangdong Maritime Search and Rescue Center zei dat zeven reddingshelikopters, 246 vaartuigen en 498 koopvaardijschepen in de buurt de opdracht hadden gekregen om naar de vermiste slachtoffers te zoeken. De zoek- en reddingsoperaties zijn nog steeds aan de gang.

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.