Visser & Smit Hanab rondt kabelverbinding voor Windpark Noord-Beveland af

| 5 augustus 2021

© Louis Vooges van KWS/Aquavia

Visser & Smit Hanab Distributie heeft de kabelverbindingen gerealiseerd voor Windpark Noord-Beveland in de Jacoba-Rippolder op Noord-Beveland.

Windpark Noord-Beveland bestaat uit 4 Nordex N117 windturbines met 3,6 MW vermogen. Het betreft een opschalingsproject (repowering) waarbij vijf oude windturbines zijn vervangen. Medio juli jongstleden is een begin gemaakt met de opbouw van de windturbines.

Kabelverbinding

Visser & Smit Hanab Distributie, binnen het partnership VolkerWind, is in maart dit jaar gestart met het realiseren van kabelverbindingen van 630mm2, 400mm2 en 240mm2 met een spanningsklasse van 20kV. Daarnaast werd ook een glasvezelverbinding gerealiseerd voor de vier nieuwe windturbines. Er zijn drie horizontale gestuurde (HDD) boringen uitgevoerd, waarvan de langste boring (4 buizen 110mm) 450m lang is, zo meldt het bedrijf op LinkedIn.

Tevens onderdeel van de scope is het aanbrengen van een nieuwe fundatie en het verplaatsen van een bestaand inkoopstation. Voor de aansluiting op het net wordt gebruik gemaakt van de bestaande netinpassing. Bron: VSH

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.