Werkzaamheden Google datacenter vorderen gestaag

| 5 januari 2015

In augustus 2014 stonden er nog aardappelen in het land. Maar begin 2015 gaan de vorderingen van de werkzaamheden aan het reusachtige datacenter van Google (de 4e datacenter van Google in Europa) in de Eemshaven gestaag.

De tienduizenden server komen op een terrein ter grootte van 47 hectare, 70 voetbalvelden). Door de aanwezigheid van de trans-Atlantische glasvezelkabel tussen de VS & Europa en de vele electriciteitscentrales  heeft Google gekozen voor de Eemshaven.

Het datacentrum gaat pakweg 960 gigawatt elektriciteit gebruiken en daarvoor worden nieuwe windturbines gebouwd. In september 2014 is het startsein gegeven en investeert Google de komende jaren 600 miljoen euro. Bovendien levert het de provincie Groningen 150 nieuwe banen op.

De bouw van het datacentrum begint in 2016. In 2017 moet de bouw volledig zijn afgerond. Ook gaan al maanden de geruchten dat Apple ook naar de Eemshaven komt.

DSC_0281

Vorderingen van Google’s datacenter in de Eemshaven gaan gestaag

DSC_0282

In augustus 2014 stond het terrein nog vol met aardappelen. Nu is de bouw van een groot datacenter van Google volop aan de gang

Tags: , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.