10.000 banen en duurzame energie voor 5 miljoen huishoudens offshore windparken Noordzee

| 6 juli 2016

“De komende jaren worden in Nederland de vijf grootste windparken ter wereld aangelegd. We bouwen hiermee een nieuwe economische sector op. Door de ontwikkeling van windparken op zee zijn er al rond de 4.000 banen gecreëerd, zoals in productie, bouw en onderzoek. Dit groeit naar verwachting tot 10.000 banen in 2020.”  Veel werk rondom de bouw van het nieuwe offshore windpark bij Borssele zal waarschijnlijk worden verricht vanuit de haven van Vlissingen.

Van de 700 megawatt die het offshore windpark Borssele zal opleveren, kunnen één miljoen huishoudens van energie worden voorzien. Na de aanleg van dit windpark zullen de komende jaren nog vier andere windparken van ieder 700 megawatt volgen, ook voor de Zeeuwse, Noord- en Zuid-Hollandse kust.

Deze vijf parken tezamen zullen in totaal 3.500 megawatt aan energie leveren, genoeg voor ruim 5 miljoen huishoudens. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de doelstelling van het Energieakkoord om in 2023 16% duurzame energie op te wekken.

Dit is qua grootte een uniek project.  Ter vergelijking: het grootste windpark ter wereld op dit moment is een windpark van 630 megawatt (London Array). Windparken die in 2015 gebouwd zijn in Europa waren gemiddeld goed voor  337.9 megawatt.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.