Bettink Service Team gaat verder als RENGINEERS

| 6 mei 2020

Het in Barneveld gesitueerde windturbine service- en onderhoudsbedrijf Bettink Service Team heeft met de integratie van zusterbedrijven en geplande nieuwbouw besloten haar bedrijfsnaam te veranderen in RENGINEERS (Renewable Energy Engineers).

Het bedrijf reageert hiermee naar zeggen op de sterk veranderende Nederlandse energiemarkt en gecontroleerde markt in Europa en de rest van de wereld. Met deze stap zet het bedrijf een stap om de optimalisatie van windturbines én andere duurzame installaties gestalte te geven. De naam reflecteert het belang dat het bedrijf stelt aan haar specialisten, de engineers.

Geschiedenis
Bettink Service Team is ruim 23 jaar geleden opgericht door Joop Bettink. Na de eerste 10 jaar voornamelijk zich te richten op het ontzorgen van investeerders en agrariërs maakte het bedrijf de eerste stap naar de internationale markt. In die tijd was er vanuit de markt ook vraag gekomen naar andere specialisaties zoals bladschade, stukgelopen tandwielkasten en moeilijk verkrijgbare onderdelen.

Vanwege de grote (internationale) markt en verschillende specialismen, werden de werkzaamheden gesplitst en werden verschillende nieuwe bedrijven opgericht; BGS (revisiebedrijf voor grote onderdelen), Global Blade Service (bladen reparatie bedrijf), TeSuCon (inspectie- en consultancybedrijf) en Windturbinespareparts.com (onderdelenwebshop).

Naast advies aan grote windturbine fabrikanten ging Bettink Service Team in 2018 met de overname van de activiteiten en fabriek van LELY Aircon kleine windturbines produceren. Dit werd ondergebracht bij het nieuwe merk: BestWatt. Een ambitie en concept wat voorziet in 100% eigen lokale energievoorziening. Het bedrijf heeft een monitoringscentrum waarvandaan dagelijks 20 teams van engineers wordt aangestuurd.

Met deze naamsverandering worden ook meteen de bedrijven BGS Gear Service, Global Blade Service en windturbinespareparts.com geïntegreerd en biedt het onder 1 merk een totale ontzorging op het gebied van service en onderhoud op alle componenten van windturbines.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.