BlueFloat consortium wil eerste offshore windpark in Nieuw-Zeeland realiseren

| 6 november 2022

Bron: BlueFloat Energy

De Spaanse ontwikkelaar voor duurzame energie, BlueFloat Energy, is van plan om met haar consortiumpartners, de Australische ontwikkelaar voor duurzame energie, Energy Estate en de Nieuw-Zeelandse consultant voor energie, Elemental Group, het eerste offshore windpark in Nieuw-Zeeland te realiseren.

Het geraamde windparkvermogen is 900 MW. De projectlocatie is 22 kilometer voor de zuidkust van de regio Taranaki in Nieuw-Zeeland. Het voorgestelde gebied beslaat ongeveer 230 vierkante kilometer en ligt buiten de 12-mijlszone en buiten de grenzen van het zeezoogdierenreservaat aan de westkust van het Noordereiland en het gevoelige ecosysteem van het Patea-rif.  In het oosten van de locatie ligt het Beach Energy’s Kube gas en oil platform.

De waterdiepte van de locatie is minder dan 50 m. Dat betekent dat een windpark met vaste fundamenten gerealiseerd kan worden.

BlueFloat Energy heeft al eind 2021 een joint venture opgericht met Energy Estate en Elemental Group om offshore windenergieprojecten tot een vermogen van 5 GW in het uitstekende offshore windregime in Nieuw-Zeeland te ontwikkelen. Het South Taranaki offshorewindpark zal het eerste van vier voorgestelde windparken zijn.  Bron: BlueFloat

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.