Conclusion Mission Critical verzorgt beheer OT-omgeving Borssele III & IV

| 6 april 2021
Conclusion verzorgt OT omgeving Borssele III & IV

© MHI Vestas

Het Blauwwind consortium heeft IT-dienstverlener Conclusion Mission Critical gekozen voor het operationele beheer van haar bedrijfskritische systemen voor het offshore windpark Borssele III & IV dat eerder dit jaar officieel is geopend.

Conclusion Mission Critical was als adviseur al nauw betrokken bij de bouw van de IT-infrastructuur van Blauwwind, zo meldt het bedrijf. Het wordt nu ook verantwoordelijk voor de weerbaarheid van de OT (Operational Technology)-omgeving en zorgdragen voor een goede aansluiting op de bestaande IT-omgeving voor het windpark.

100 % beschikbaarheid

Speerpunten in de samenwerking met Conclusion Mission Critical zijn continue beschikbaarheid en hoge veiligheid van de OT-omgeving. Hiernaast speelt de time to market een belangrijke rol. De slimme aansluiting van nieuwe windparken op de bestaande omgeving kan met behulp van standaardisering door Conclusion Mission Critical snel worden gerealiseerd.

Luke Machen, Operations Director bij Blauwwind: ”Conclusion Mission Critical geeft ons de zekerheid dat het monitoren, beheren en onderhouden van onze OT-omgeving volledig wordt verzorgd. Hierdoor kunnen wij ons focussen op onze kerntaak: het veilige en duurzame beheer van ons windpark.”

“Deze samenwerking laat precies zien waar Conclusion Mission Critical voor staat: het overnemen van de verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische systemen van organisaties die in het hart van de maatschappij staan”, vertelt Marc de Beer, directeur van Conclusion Mission Critical. “We zijn trots en blij met het vertrouwen dat Blauwwind in ons heeft gesteld. Een aantal van onze medewerkers is zelfs getraind om, indien nodig, op zee te kunnen werken. Door deze werkervaring te combineren met onze expertise op het gebied van kritische processen, weten wij als geen ander voor welke uitdagingen onze klant kan komen te staan. Hierdoor zijn we in staat om Nachtrust-as-a-Service te leveren aan Blauwwind.”

Borssele III & IV werd in februari officieel geopend. Het windpark bestaat uit 77 MHI Vestas V164-9.5 MW-turbines. Het opgesteld vermogen van het windpark is 731,5 MW. Het windpark is gebouwd door het Blauwwind consortium dat bestaat uit Van Oord (10 %), Partners Group (45%), Shell (20%), DGE (15%) en Eneco Groep (10%).

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.