CS Wind neemt meerderheidsbelang in toren en fundatiebouwer ASM Industries

| 6 augustus 2021
CS Wind neemt meerderheidsbelang in ASM Industries

Bron: ASM Industries

CS Wind, wereldwijde leverancier van stalen windtorens, heeft een meerderheidsaandeel genomen in ASM Industries (ASMI), een Europese fabrikant van windtorens en offshore torenfundaties. Het doel, aldus het bedrijf, is de Europese marktdominantie in offshore windenergie te versterken.

De samenwerking heeft naar zeggen met name tot doel de productie van offshore windtorens op de Europese markt uit te breiden en te versterken, en ook zakelijke kansen te creëren op de fundatiemarkt, zoals monopiles.

ASMI, gevestigd in Portugal, is een holding die in 2007 is opgericht en als dochterondernemingen een onshore torenfabriek, in Sever do Vouga, en een offshore torenfabriek, in Aveiro, heeft. In het verleden heeft het bedrijf bedrijfservaring en technologie ontwikkeld door onshore torenproductie op de Europese markt, en in 2019 betrad het de offshore windenergiemarkt door te investeren in offshore windtoren- en fundatieproductiefaciliteiten. Met name omdat ASMI’s offshore windtorenfabriek zich in de haven bevindt, heeft het een optimale locatie voor de productie en het transport van grote offshore torens en funderingen.

Uitbreiding productievolumen offshore torens

Met deze stap wil CS Wind zijn productievolume van offshore torens uitbreiden en zijn marktaandeel vergroten door een kernproductiebasis voor offshore windenergie op de Europese markt te vestigen. Aangezien ook verwacht wordt dat de vraag naar offshore  windfundaties zal toenemen, is het de bedoeling om de wereldwijde markt voor offshore windenergie te leiden door binnen de komende 2-3 jaar te beginnen met de productie van fundaties voor offshore torens.

Eerder, op 3 juni, verwierf CS Wind ’s werelds grootste torenfabriek in de VS van Vestas en op 25 juni besloot het zijn productie in Turkije entiteit uit te breiden. Bron: ASMI

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.