Eneco Ventures en Impuls Zeeland investeren in platform dat technische zelfstandigen aan opdrachtgevers koppelt

| 6 oktober 2023

Eneco Ventures investeert samen met het Zeeuws Participatiefonds (ZPF) van Impuls Zeeland in start-up Lance Free, een platform dat technische bedrijven koppelt aan technische zzp’ers.

Voor technische bedrijven is er al enige tijd een tekort aan technisch geschoold personeel, mede door de vraag naar bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen als gevolg van de energietransitie. Lance Free doet daar wat aan.

“Dankzij de energietransitie heeft Lance Free de afgelopen periode aanzienlijke groei doorgemaakt. Gezien onze ambitieuze doelstellingen en onze focus op innovatie in de manier waarop zelfstandige professionals in de bouw- en technieksector opereren, hebben we besloten om onze groeiplannen te versnellen. Met Impuls Zeeland en Eneco Ventures als partners hebben we een sterke combinatie gevonden van kapitaal, expertise en een uitgebreid netwerk om onze groeiambities te verwezenlijken”, aldus oprichter en CEO Oscar Meijerink.

Op de huidige arbeidsmarkt werken bedrijven in de bouw en techniek steeds vaker met zzp’ers. Dit kan echter soms uitdagend zijn, vanwege zaken zoals beperkte capaciteit, ingewikkelde structuren met tussenpersonen en uitzendbureaus en hoge kosten. Hier biedt het online platform van Lance Free uitkomst. Daarmee brengt het bedrijf ondernemingen en zzp’ers in de bouw en techniek met elkaar in contact.

Lance Free fungeert als een marktplaats waar bedrijven hun projecten kunnen plaatsen, met twee beschikbare opties: projecten op uurbasis en projecten op stuksbasis. Het platform koppelt vervolgens automatisch geschikte zzp’ers aan de projecten via slimme algoritmes of gaat naar die zzp’ers op zoek door gerichte marketing. Via het platform kunnen bedrijven en zzp’ers gemakkelijker en efficiënter samenwerken. Al meer dan 20.000 zzp’ers hebben zich ingeschreven op Lance Free.

Lance Free heeft als doelstelling om in 2026 een omzet van meer dan 75 miljoen euro aan opdrachten van technische bedrijven te realiseren. De investering van Eneco Ventures en Impuls Zeeland zal worden gebruikt om dit doel te bereiken door de software te verbeteren, de marketing te versterken en het team uit te breiden.

Impuls Zeeland helpt ondernemers onder andere met financiering van innovatieve plannen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit kan vanuit verschillende fondsen, waaronder het Zeeuws Participatiefonds (ZPF). Impuls Zeeland fungeert hierbij niet alleen als geldverstrekker, maar denkt actief mee en zet zich in voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf middels het bieden van begeleiding en toegang tot het uitgebreide netwerk van Impuls.

Edwin van Houte, Manager Investeren bij Impuls Zeeland, benadrukt: “Lance Free is een platform dat op grote schaal kan groeien en goed inspeelt op actuele ontwikkelingen rondom de energietransitie en krapte op de arbeidsmarkt. We zijn blij dat dit veelbelovende bedrijf zijn thuisbasis in Zeeland heeft en we kijken ernaar uit om naar aanleiding van deze investeringsronde samen met Oscar en zijn team en Eneco Ventures het bedrijf verder te laten ontwikkelen.

Eneco ziet de potentie van Lance Free en is daarom enthousiast om het bedrijf te kunnen helpen met de verdere groeiplannen. Bovendien gaat de installatietak van het energiebedrijf ook zelf gebruikmaken van de diensten van Lance Free voor het aantrekken van zzp’ers.

Eneco directeur Home Energy Joris de Groot ziet uit naar de samenwerking: “Eneco groeit hard in het installeren van warmtepompen bij klanten thuis. Bij het waarmaken van onze klantbelofte ‘we doen het nu’ hoort natuurlijk een snelle en kwalitatief goede installatie. De vakmensen die we hiervoor nodig hebben zijn schaars. Daarom werken we hard aan nieuwe manieren om deze aan ons te binden, en deze samenwerking draagt hieraan bij”. Bron: Eneco

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.