Energieweerbericht vanaf 8 maart wekelijks op TV uitgezonden door RTL4

| 6 maart 2024

Televisiezender RTL4 gaat vanaf 8 maart, tevens Green Energy Day 2024, een wekelijks energieweerbericht uitzenden.

Maurice Middendorp, RTL Weer-presentator van Buienradar

Het energieweerbericht informeert over de opbrengst van zonnepanelen en windturbines en de beste tijd om met duurzame energie huishoudelijke apparaten te gebruiken of de auto op te laden.

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Gasunie en TenneT, die twee jaar geleden begonnen met een energieweerbericht, reageren blij. “Super mooi dat dit nu wekelijks op tv komt. Zo moedigen we meer mensen aan om in hun energiegebruik mee te bewegen met het weer,” zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Als meer mensen de duurzame energie gaan benutten als de zon schijnt of het waait, dan hoeven op andere momenten de gas- of kolencentrales minder te draaien. Daardoor wordt Nederland minder afhankelijk van het buitenland en stoten we minder CO2 uit. Ook helpt dit om files op het elektriciteitsnet te voorkomen. RTL en ook Weeronline benutten data van Gasunie en TenneT bij het maken van hun energieweerberichten.

Green Energy Day 2024

“Extra leuk dat RTL4 haar energieweerbericht lanceert op 8 maart, want dat is Green Energy Day 2024. Dat is de dag dat de duurzame energie voor dit jaar op is, als we alles achter elkaar zouden gebruiken,” zegt Van der Gaag. Als deze dag elk jaar 12 dagen opschuift, valt hij in 2050 op 31 december: dan is al onze energie duurzaam.

Elke vrijdagavond om 19:55 uur, tijdens de live-uitzending van het RTL Weer op RTL4, vlak na het RTL Nieuws, worden kijkers voortaan bijgepraat over de invloed van het weer op onze energievoorziening. Gelijktijdig wordt op de site en app van Buienradar een uitgebreider energieweerbericht online gepubliceerd, met nog veel meer informatie en tips over het slim gebruiken van energie.

Maurice Middendorp, RTL Weer-presentator van Buienradar en tevens een van de presentatoren van het nieuwe energieweerbericht: “Onze energievoorziening wordt steeds afhankelijker van het weer. Het aandeel wind- en zonne-energie groeit met de dag. Het slim gebruiken en inzetten van energie wordt hierdoor steeds belangrijker en daar praten wij onze kijkers graag over bij”, stelt Middendorp. Bron: NVDE

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.