EST-Floattech haalt contract binnen op de Aziatische offshore wind markt

| 6 juli 2022

© EST-Floattech

De Nederlandse ontwerper en fabrikant van scheepsbatterijen EST-Floattech heeft via zijn Duitse vestiging een contract binnengehaald voor het ontwerp en de levering van een batterijsysteem voor een Offshore Wind Support Vessel in Azië.

Sinds de oprichting in 2009 is het Nederlandse bedrijf EST-Floattech continu gegroeid als leverancier van lithium batterijsystemen. Daarom is in augustus 2021 ‘EST-Floattech GmbH’ opgericht om zo de Duitse markt van dichtbij te kunnen dienen.

Offshore wind contract

Naast binnenvaart- en overheidsprojecten is nu de eerste van een aantal aanstaande orders voor offshore windschepen geplaatst. Begin juni 2022 bestelde een niet bij naam genoemde klant uit Zuidoost-Azië bij de Duitse vestiging een batterijpakket voor een offshore wind ondersteuningsschip.

“Natuurlijk ben ik erg blij dat de oprichting van het bedrijf Hamburg zo snel vruchten afwerpt”, benadrukt Marc Mühlenbeck, Sales Account Manager. “Naast dit contract en eerdere projecten staan er diverse Offshore Wind orders op het punt te worden ondertekend.”

Vanuit de Kallmorgen Tower, die zich in de directe omgeving van Hamburg’s ‘HafenCity’ bevindt, zorgt het team van EST-Floattech GmbH voor de Duitstalige markt (d.w.z. de DACH-regio). De Italiaanse, Poolse, Deense en Zuidoost-Aziatische markten worden ook vanuit Hamburg bediend, wat de huidige diversiteit en groei in hybride en elektrische voortstuwingsbehoeften laat zien. Alle andere landen worden bediend vanuit het Nederlandse hoofdkwartier in Badhoevedorp.

Team in Hamburg © EST-Floattech

“Het potentieel voor onze batterijoplossingen is enorm”, benadrukt Josefin Klindt, sales. “Duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn de drie kernwensen van onze klanten en wij richten ons er op onze batterijsystemen zo te ontwerpen en bouwen dat aan al deze eisen ruimschoots wordt voldaan. De bescherming van milieu en klimaat wordt immers steeds belangrijker en de milieuregelgeving wordt steeds strenger. Dat vergroot de behoefte aan nieuwe technologieën en raakt zelfs het publieke imago van scheepvaartbedrijven.”

Daarnaast stimuleren de diverse financieringsmogelijkheden voor duurzame voortstuwingssystemen van de EU en de Duitse federale en deelstaatregeringen reders om te kiezen voor hybride of emissievrije nieuwbouw.

Batterijsystemen

Naast de beproefde en veel gebruikte batterijmodule ‘Green Orca 1050’, gecertificeerd door DNV en tevens voldoend aan de BinSchUO en ES-TRIN regels, zijn de High Energy NMC, High Power NMC en High Energy LFP van de nieuwe OCTOPUS serie bijna klaar voor inzet. In nauwe samenwerking met system integrators, scheepswerven, ontwerpbureaus en motorenleveranciers zet het team zich in voor verdere groei, zowel wat betreft productie als kennisuitwisseling, om zijn doel van emissievrije scheepvaart te verwezenlijken. Bron: EST-Floattech

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.