Fugro gaat geofysisch onderzoek uitvoeren voor Doordewind offshore windparkzone

| 6 februari 2024

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft Fugro de opdracht gegund voor geofysisch onderzoek ten behoeve van de ontwikkeling van het Nederlandse Doordewind offshore windparkgebied.

Het veldwerk staat gepland voor april 2024 en zal worden uitgevoerd met Fugro’s geofysische schip Fugro Pioneer.

Innovatieve 2D ultra-ultrahoge resolutie (UUHR) onderzoeken

Aan boord bevinden zich op maat gemaakte digitale streamers en verwerkingstechnologie die 2D ultra-ultrahoge resolutie (UUHR) onderzoeken mogelijk maken. Met behulp van Fugro’s eigen software en plaatsbepalingssystemen die tot op de decimeter nauwkeurig zijn, maakt deze geavanceerde data-acquisitiemethode gedetailleerde grondmodellering en interpretatie van de geologie nabij het aardoppervlak mogelijk.

De gegevens worden ook gebruikt voor de planning van geotechnisch onderzoek en het ontwerp van het offshore windpark en de installaties.

Doordewind windparkgebied

Het Doordewind windparkgebied ligt ongeveer 77 km uit de noordkust van Nederland en wordt het eerste windpark dat wordt aangesloten op de Eemshaven. Het totale windparkgebied is ongeveer 580 km2 groot en zal volgens de planning een totale capaciteit van 4 GW bevatten, verdeeld over twee locaties van elk 2 GW. Het Doordewind-project maakt deel uit van de Roadmap Offshore Windenergie 2030 van de Nederlandse overheid, die tot doel heeft de ontwikkeling van offshore windenergie in Nederland te versnellen. Afbeelding: Fugro Pioneer voert een 2D-onderzoek uit met ultrahoge resolutieBron: Fugro

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.