Google investereert in windenergie

| 6 mei 2010
bron: Financieel Dagblad

Zoekmachine Google heeft $ 38,8 mln geïnvesteerd in twee windmolenparken in de Verenigde Staten. Google maakte de investering maandag bekend via zijn weblog. Het is de eerste directe investering van de zoekmachine in een dergelijk project voor duurzame energie.

De windmolens staan in North-Dakota en kunnen 55.000 huishoudens voorzien van stroom. De molens maken maken gebruik van technologie waarbij de turbines doorlopend afgestemd kunnen worden op de windrichting. De bladen van de turbines zijn ook 15% langer dan bij soortgelijke windmolens.

Google zegt dat de investering past in het streven om de ontwikkeling van duurzame energie te stimuleren, ‘op een manier die ook zakelijk interessant is’. In november 2007 kondigde het bedrijf aan om enkele honderden miljoenen dollar in te zetten voor investeringen in duurzame energie.

Eerder stak Google al geld in bedrijven die onderzoek doen naar het gebruik van duurzame energie. De Amerikaanse bedrijven eSolar (zonne-energie) en AltaRock (aardwarmte) kregen een investering.

Klik hier voor het artikel

Category: Bedrijven, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.