H2 Energy Europe wil in Esbjerg groene waterstof produceren

| 6 september 2021

H2 Energy Europe gaat in Esbjerg groene waterstof producerenHet Zwitserse bedrijf H2 Energy Europe heeft in de Deense gemeente Esbjerg een 11 ha grote bouwkavel verworven om een waterstoffabriek te bouwen met elektrolyse apparatuur van 1 GW vermogen. Dit zogenaamde ‘Power-to-X’ project zou in 2024 al operationeel kunnen zijn.

De productie van groene waterstof wordt op 90 000 ton/jaar geraamd. De fabriek zal 2024 operationeel zijn. De waterstof zal rechtstreeks worden gebruikt in vrachtwagens en andere zware vervoermiddelen.

Het plan van H2 Energy Europe werd door de Deense overheid positief ontvangen in het kader van haar ambitieuze doelstelling om in 2030 de CO2 emissie met 70% t.o.v. 1990 te verminderen. Het Deense parlement had in 2020 met grote meerderheid het besluit tot deze doelstelling genomen.

H2 Energy Europe is een divisie van H2 Energy. Het in 2014 in Zürich, Zwitserland opgerichte H2 Energy is gericht op de volledige waardeketen van productie tot en met distributie van waterstof.

Strategische ligging ten opzichte van offshore windparken

Esbjerg ligt aan de Deense Noordzeekust, ca. 75 km ten noorden van de grens met Duitsland. Esbjerg werd door H2 Energy Europe als plaats voor een waterstoffabriek gekozen omdat de noodzeekust de beste mogelijkheid biedt voor het gebruik van windstroom die offshore opgewekt wordt door diverse windparken in de Noordzee. Bron: www.investindk.com

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Wind & Waterstof

Reacties zijn gesloten.