Huisman zet met contract voor stapelkranen stap in de haven- en logistieke markt

| 6 februari 2024

Huisman, specialist in zware constructie installaties, heeft een opdracht verkregen van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) voor een reeks geautomatiseerde stapelkranen (Automated Stacking Cranes) voor efficiënt hanteren en bufferen van containers. Hiermee maakt het bedrijf zijn intrede op de haven- en logistieke markt.

De kranen zijn uitgerust met een volledig geautomatiseerd proces voor het hanteren en bufferen van containers en bieden een betrouwbare oplossing om zo efficiënt mogelijk te presteren, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De diversificatie in havenautomatisering benadrukt het streven van Huisman om met zijn in-house engineering- en productie-expertise, toonaangevende oplossingen te bieden in diverse sectoren. Deze variëren van hoogwaardige automatisering- en bewegingscompensatiesystemen tot grote complexe constructies.

Productieproces in Nederland en Tsjechië

Huisman verdeelt het productieproces strategisch tussen twee van zijn Europese faciliteiten, waarbij al het constructiewerk en pre-assemblage plaatsvinden in Tsjechië en de uiteindelijke assemblage en pre-inbedrijfstelling in Schiedam. Inbedrijfstelling en testen zullen plaatsvinden op de ECT Delta-terminal op de Maasvlakte, in de haven van Rotterdam. De nabijheid van Huisman tot deze locatie biedt een logistiek en duurzaam voordeel.

“We zijn ECT zeer dankbaar voor het contract dat heeft geleid tot onze intrede in de haven- en logistieke sector. Vier miljoen handling cycli over 30 jaar vereisen hoogwaardige apparatuur. Huismans toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid sluit naadloos aan bij de normen van ECT. Met onze bewezen staat van dienst in offshore kranen brengen we bijna een eeuw aan kennis naar deze sector. We zijn verheugd om deze kranen in onze Europese faciliteiten te produceren en we hebben alle vertrouwen in ons vermogen om de succesvolle levering van deze serie te garanderen.” – David Roodenburg, CEO van Huisman

Huisman is een wereldwijde leverancier van ‘step changing’ technische oplossingen voor ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor duurzame energie, olie en gas, civiele werken en recreatie. Projecten variëren van op losstaande componenten tot zeer geavanceerde geïntegreerde systemen, van ontwerp tot installatie en life time support. De Huisman activiteiten zijn verdeeld over kantoren, productie- en servicelocaties in Nederland, Brazilië, China, Tsjechië, Noorwegen, Singapore en de VS. Bron: Huisman

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.