Hydro Rein en Green Investment Group vormen joint venture voor gecombineerd wind en zonproject in Brazilië

| 6 juni 2022

Bron: Hydro

Hydro Rein en Green Investment Group slaan de handen ineen voor de bouw en exploitatie van Feijão, een gecombineerde wind- en zonne-energieproject met 586 MW vermogen in de Braziliaanse staten Piaui en Pernambuco in het noordoosten van Brazilië.

Als eerste fase is het windenergieproject gepland met 80 windturbines van 5,7 MW vermogen en een parkvermogen van 456 MW. In fase twee zal het zonne-energieproject gerealiseerd worden met een vermogen 130 MW.

De definitieve investeringsbeslissing voor het windpark zal in het 4e kwartaal 2022 worden genomen. De investeringsbeslissing voor het zonnepark volgt later. Voor het windpark zijn de kosten geraamd op 630 miljoen Euro (1 380 Euro/kW). De belangenverdeling in de joint venture is 49,9% Hydro Rein en 50,1 % Green Investment Group (GIG).

De opbrengst van het project zal uitsluitend aan Hydro’s Braziliaanse ondernemingen Paragominas (bauxietmijn) een Alunorte (aluminiumverwerking) worden geleverd. Beide bedrijven hebben al met Feijâo lange termijn Power Purchase Agreements (PPA’s) getekend die volgens de Braziliaanse regelgeving van toepassing zijn voor bedrijven die zelf voorzien in de eigen energiebehoefte.

Norsk Hydro wil tot en met 2030 haar CO2 emissie met 30% reduceren. Het Feijâo – project is een essentieel onderdeel om die doelstelling te halen.

Hydro Rein werd 2021 als aparte onderneming opgericht binnen het Norsk Hydro concern, het Noorse concern voor aluminium en duurzame energie. Hydro Rein wil voor industriële klanten een vooraanstaande leverancier zijn van duurzame energie in combinatie met oplossingen die de efficiency verbeteren, emissies verminderen en kosten verlagen. Bron: Hydro

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.