Ignitis start met de bouw van hun grootste onshore windpark in Litouwen en de Baltische Staten

| 6 mei 2024

Het internationale duurzame energiebedrijf Ignitis Renewables is in Litouwen begonnen met de bouw van wat hun grootste onshore windpark in de Baltische Staten zal worden. De windturbines worden dit jaar geïnstalleerd en de elektriciteitsproductie staat gepland voor 2025.

Ignitis Renewables ontwikkelt in twee fasen een windpark in het Kelmė district, met in totaal 44 Nordex windturbines. In 2023 nam het bedrijf de aandelen in dit project over van E energija. De windturbines worden getest in de eerste helft van volgend jaar en de productie zal naar verwachting starten in de tweede helft van 2025. Het park krijgt een totale capaciteit van 300 megawatt (MW) en zal genoeg elektriciteit opwekken om het equivalent van 250.000 huishoudens in Litouwen van stroom te voorzien.

Een start is gemaakt met het nachtelijke transport van windturbinebladen en gondels vanuit de haven van Klaipėda, over de snelweg en wegen van de districten Klaipėda, Raseiniai en Kelmė naar het toekomstige windpark. Ter plaatse zijn de activiteiten voor de aanleg van infrastructuurwerken al aan de gang en worden de funderingen van de turbines gestort.

Elk windturbineonderdeel is 50 tot meer dan 80 meter lang, wat speciaal transport en voorbereiding van de weginfrastructuur vereist. De onderdelen zullen tot eind 2024 over land worden vervoerd.

Ignitis Renewables is actief in drie Baltische staten en Polen. Het bedrijf exploiteert momenteel vier windparken in Litouwen: in de districten Jurbarkas, Kretinga, Tauragė en Mažeikiai. Het windpark in het district Kelmė is het grootste onshore windpark van Ignitis Renewables. Het bedrijf breidt zijn productie van groene energie gestaag uit en is van plan om tegen 2030 een geïnstalleerde capaciteit van 4-5 gigawatt (GW) uit hernieuwbare bronnen te bereiken. Bron: Ignitis Renewables

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.