Infinis kiest voor Senvion voor bouwen 43 MW windpark in Schotland

| 6 november 2014

Met betrekking tot de Schotse onafhankelijkheid en het referendum was het even onzeker, maar de Duitse windturbine fabrikant Senvion gaat nu toch voor de ontwikkelaar Infinis een 12-tal windturbines (Senvion MM92) en 9-tal (Senvion MM100) bouwen in West-Schotland.

Beide turbines hebben een capaciteit van 2.05MW en het totale project genaamd A’Chruach Wind Farm heeft een omvang van 43 MW.

De bouw zal naar verwachting starten eind 2015 waarna het in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik zal worden genomen. Senvion neemt ook het onderhoud voor haar rekening.

Werk zal naar verwachting beginnen aan het project tegen het einde van 2015, met de ingebruikname als gevolg in het eerste kwartaal van 2016. De ontwikkelaar zei Senvion zal ook instaan ​​voor het doorlopend turbine onderhoud bij de ontwikkeling voor een niet nader periode.

Infinis heeft de financiering  £ 52.000.000 (66 miljoen EUR) van het project geregeld met de Royal Bank of Scotland en de National Australia Bank.

SenvionMM82

Bron: Windpower Monthly

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Rotorblad, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.