Jan de Nul gebruikt BOW Terminal Eemshaven voor activiteiten 2 Duitse offshore windparken

| 6 februari 2023

Bron: BOW Terminal

Jan de Nul Group heeft besloten om het rangeerterrein van BOW Terminal in de Eemshaven te gebruiken voor zijn transport en installatie activiteiten voor de offshore windparken Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3.

De 242 MW Gode Wind 3 en 900 MW Borkum Riffgrund 3 windparken zijn projecten van het Deense energiebedrijf Ørsted. Beide windparken worden vanaf deze zomer gebouwd in de Duitse Noordzee en zullen begin 2025 volledig operationeel zijn. Eenmaal operationeel zullen deze windparken genoeg elektriciteit opwekken om ongeveer 1,2 miljoen Duitse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Transport en installatie van funderingen

Jan De Nul Group zal vanuit het rangeerterrein van Bow Terminal in Eemshaven het transport en de installatie van in totaal 107 monopile funderingen (106 voor windturbines en één voor het offshore onderstation) en secundair staal verzorgen. Elke monopile weegt in totaal ongeveer 1.500 ton.

General Manager Jean Pierre van Lieshout is blij dat Jan De Nul Group BOW Terminal het vertrouwen heeft gegeven om dit grote project uit te voeren: “We zijn er trots op dat we ons eerste project in de Eemshaven aan de Beatrixhaven mogen uitvoeren. We zijn ervan overtuigd dat we het project samen met alle betrokken partijen tot een goed einde kunnen brengen.”

BOW Terminal Eemshaven

BOW Terminal biedt deze rangeerdiensten aan op hun nieuwe locatie in de Eemshaven, gevestigd in de Beatrixhaven in het noordelijke deel van de provincie Groningen. Deze nieuwe locatie, met een oppervlakte van 15,7 HA, een 220-meter kade voor zware lading, en draagvermogen van 30 ton/m2, is ontstaan omdat de terminal aan de Wilhelminahaven voor langere tijd is verhuurd. BOW kon in zeer korte tijd een andere terminal ontwikkelen die geschikt is voor zware ladingen. Zowel de gehele kade als het terrein zijn geschikt voor de overslag van 30 ton/m2. Hier zal het project plaatsvinden. Q3 Heavy Lift zal namens BOW Terminal de logistieke activiteiten op de terminal verzorgen.

BOW Terminal heeft naast de terminal in Eemshaven ook nog een terminal in Vlissingen. is gevestigd in Nederland en heeft twee terminals, in Vlissingen en de Eemshaven. BOW Terminal is sinds 2010 volledig operationeel als logistiek dienstverlener in de energiemarkt en heeft sindsdien meer dan 30 projecten gefaciliteerd. Bron: BOW Terminal

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.