Jungle haalt 5 miljoen euro binnen voor verdere expansie

| 6 september 2022

© Jungle

Jungle, de Nederlandse specialist in kunstmatige intelligentie (AI), heeft een Serie A-financieringsronde van 5 miljoen euro binnengehaald om de uitrol van zijn technologie in de duurzame energie- en productiesector te versnellen.

Invest was de belangrijkste financier van de ronde, samen met EDP Ventures, Gorilla Growth Capital, Future Energy Ventures, en Rocks International Group. Met het geld dat Jungle heeft opgehaald, kan het bedrijf meer mensen wereldwijd aannemen en zich met zijn producten op andere industrieën en markten richten.

Jungle is opgericht met de missie om ’s werelds meest effectieve hulpmiddelen te ontwikkelen om machine onderprestaties op te lossen. Jungle’s AI-product Canopy creëert een diepgaand inzicht in de machineprestaties en de gezondheid van componenten door dreigende storingen van tevoren te detecteren en onderprestatieproblemen op te sporen, bijvoorbeeld als gevolg van stagnatie en verkeerde uitlijning van componenten.

Hierdoor kunnen eigenaren en exploitanten van wind- en zonneparken, alsmede degenen die verantwoordelijk zijn voor assemblagelijnen, de beschikbaarheid, output en levensduur van hun assets aanzienlijk verhogen, meldt Jungle. Windturbines en zonnepanelen die er al staan, kunnen zo dus meer elektriciteit opwekken, wat de energietransitie bevordert. Jungle biedt ook inter- en intraday stroomvoorspellingen die zijn afgestemd op de specifieke kenmerken van de wind- en zonneparken van haar klanten.

,Het bedrijf zal de komende maanden voor 12 posities mensen aannemen.

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.