Laatste turbine in het drijvende windpark Kincardine in Schotland ligt vast

| 6 juli 2021

Laatste windturbine geplaatst in Kincardine drijvend offshore windparkAfgelopen weekend is de laatste van in totaal 5 drijvende windturbines op de locatie verankerd in Schotse wateren, op ongeveer 15 kilometer uit de kust, ten zuiden van Aberdeen. De turbines vormen samen met een eerder geïnstalleerde kleinere turbine het drijvende offshore windpark Kincardine. 

Dit berichtte het Britse First Subsea dat voor dit project de platformafmeerconnectoren en de kabelbeschermingssystemen leverde. Voor dit project is gekozen voor de V164-9.525 MW-turbine van Vestas. Dit is de grootste en krachtigste offshore turbine dat wordt gebruikt bij een drijvend windproject. De turbines zijn geplaatst op een drijvend platform (semi-submersible). Deze is ontworpen door Principle Power en vervaardigd door Navantia en Windar in Spanje. De turbines werden opgebouwd op de Maasvlakte.

Boskalis was verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de turbines, op waterdiepten van 60 tot 80 meter. De eerste fundering kwam medio oktober aan.

Kincardine, ontwikkeld door de Spaanse Cobra Group, wordt op basis van nominale capaciteit het grootste drijvende windpark ter wereld. Naast de vijf turbines van 9,5 MW omvat het project ook een V80-2.0 MW-turbine. Deze laatste is in 2018 geplaatst. Hiermee komt het totale vermogen voor het windpark op bijna 50 MW. Foto: First Subsea. Fotograaf Danny Cornelissen maakte een fotoreportage van de opbouw van de vijf windturbines op de Maasvlakte, Rotterdam.

Tags: , , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.