Mercedes ontwikkelt auto die rijdt op wind- en zonne energie

| 6 november 2014

Mercedes Benz Vision G-Coce heet de conceptauto waarbij een bijzondere lak – met de naam ‘voltaïsch zilver’ – zonlicht opvangt en omzet naar elektriciteit. Vervolgens wordt deze elektriciteit door interne systemen gebruikt. De auto kan dus gezien worden als één groot zonnepaneel.

Maar dat is niet het enige. De lak kan door wrijving met de wind een elektrostatische lading krijgen. Dit wordt vervolgens weer afgetapt door verschillende auto-onderdelen. In zekere zin rijdt deze conceptauto dus ook op windenergie.

Hoewel de meeste conceptauto’s vrij onrealistisch is, is de Vision G-Code dat niet. De meeste vernieuwingen in deze auto worden binnen tien jaar verwacht. Zo is de G-Code te starten met een smartphone-app. Daarnaast is deze conceptauto uitgerust met een infraroodscanner, GPS, radar en 3D-camera’s. Ook handig: lucht wordt automatisch gezuiverd.

Koeienstront, smog en andere rare chemische luchtjes dringen niet meer de auto binnen. En dan vergeten we nog dat er allerlei sensoren in de stoelen zijn verwerkt die monitoren of je het niet te koud hebt en of je gemasseerd moet worden.

mercedes-3

mercedes-benz-g-code-8

Meer informatie

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.