Mitsubishi gaat met Tennet in zee

| 6 november 2014

Mitsubishi heeft een investering van in totaal 240 miljoen euro toegezegd aan electriciteitsnetbeheerder TenneT. Mitsubishi betaalt mee aan de kabelverbinding van een aantal offshore windparken in het Duitse deel van de Noordzee met het vaste land.

Een tweetal windparken met een capaciteit van 1200 MW betreft de samenwerking. De totale verwachte investeringssom bedraagt 1,2 miljard euro, waarvan Mitsubishi dus ongeveer een vijfde voor zijn rekening neemt. Mitsubishi heeft 49% belang in het project.

TenneT, dat het hoogspanningsnet in Nederland en een groot deel van Duitsland beheert, werkt aan nog zeven projecten om windparken in het Duitse deel van de Noordzee aan te sluiten. In totaal vertegenwoordigen die 5000 MW aan energie, genoeg om 5 miljoen huishoudens van groene stroom te voorzien.

Volgens een woordvoerder worden in de toekomst mogelijk meer overeenkomsten gesloten met private partijen over de financiering van zulke kostbare projecten.

tennet

Bron: Nu.nl

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Subsidie, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.