Nieuw onderhoudsschip voor MHI Vestas gedoopt

| 6 september 2019

Op woensdag 4 september werd in de Eemshaven het nieuwe onderhoudsschip voor MHI Vestas, de Esvagt Albert Betz, gedoopt. Het Service Operating Vessel (SOV) gaat gedurende 15 jaar door MHI Vestas ingezet worden voor het onderhoud en de exploitatie van het windpark Deutsche Bucht.

De ESVAGT Albert Betz is gebouwd door het Deense ESVAGT. Het is het tweede onderhoudsschip dat MHI Vestas van ESVAGT in gebruik heeft. Eerder ontving MHI Vestas al de ESVAGT Mercator. Dit schip wordt ingezet voor het onderhoud van de Belgische windparken Nobelwind en Belwind.

Deutsche Bucht offshore windpark ligt meer dan 100 km uit de Duitse kust, in het Duitse gedeelte van de Noordzee. Het bestaat uit 33 Vestas turbines. Het is een project van het Canadese Northland Power dat tevens eigenaar is van het grootste Nederlandse windpark Gemini.

De Eemshaven zal de vaste standplaats voor het nieuwe schip zijn. Eerder dit jaar werd al bekend dat MHI Vestas de Eemshaven had uitgekozen als servicebasis voor het uitvoeren van de O&M activiteiten van het Duitse windpark. Het bedrijf doet dit vanuit het nieuwe onderkomen van DHSS aan de Beatrixhaven. Het is al het vierde windpark dat O&M laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshore service hub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate en Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electric turbines.

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.