Ørsted sluit als eerste energiebedrijf aan bij wereldwijde alliantie voor offshore windenergie

| 6 maart 2023

© Ørsted

Het Deense energiebedrijf Ørsted kondigde vandaag aan dat het lid is geworden van de vorig jarig geïntroduceerde Global Offshore Wind Alliance (GOWA) dat een versnelling van de uitrol van offshore windenergie wil ondersteunen.

Ørsted is hiermee het eerste energiebedrijf dat zich aansluit bij GOWA. De alliantie werd vorig jaar tijdens COP27 gelanceerd door het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie (IRENA), de Global Wind Energy Council (GWEC) en de Deense regering. Tot de bij GOWA aangesloten landen behoren Australië, België, Colombia, Denemarken, Duitsland, Ierland, Japan, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Saint Lucia, het VK en de VS, en naar verwachting zullen meer landen zich aansluiten.

Het doel van de wereldwijde organisatie is om regeringen, de particuliere sector, internationale organisaties en andere belanghebbenden samen te brengen om de invoering van offshore windenergie te versnellen. De landen die zich bij GOWA aansluiten, zijn overeengekomen samen te werken om nationale, regionale en mondiale ambities te stimuleren en belemmeringen voor de invoering van offshore windenergie op nieuwe en bestaande markten weg te nemen.

Door toe te treden tot GOWA wil Ørsted kennis en beste praktijken delen om te helpen de ambitie van de alliantie waar te maken om tegen 2030 ten minste 380 GW offshore windcapaciteit te bouwen en een geïnstalleerde capaciteitstoename van ten minste 70 GW per jaar vanaf 2030.

Mads Nipper, Group President en CEO van Ørsted, zegt: “Tegenwoordig duurt het plannen vaak langer dan het bouwen van een offshore windpark. Regeringen en de particuliere sector moeten samenwerken om een gunstig regelgevingsklimaat te creëren en de vergunningsprocedures te stroomlijnen. Via GOWA kunnen we de ontwikkeling van offshore windenergie versnellen en opkomende markten een goede start geven. Ik moedig onze branchegenoten aan zich ook bij GOWA aan te sluiten en hun ervaringen te delen.”  Bron: Ørsted

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.