Q ENERGY kondigt brede uitbreiding windactiviteiten in Europa aan

| 6 september 2023

In de aanloop naar de Husum Wind-beurs presenteert duurzame energiespeler Q ENERGY ambitieuze plannen voor zijn windactiviteiten. Voortbouwend op meer dan 1 GW geïnstalleerde en/of ontwikkelde capaciteit in Frankrijk, worden de komende maanden in heel Europa nieuwe windmarkten aangeboord, zoals Duitsland, Portugal en Spanje.

Q ENERGY is een Europese leverancier van holistische oplossingen voor groene energiecentrales – van zonne-PV tot on- en offshore windprojecten, opslagoplossingen en hybride energiecentrales, tot groene waterstofprojecten. Op basis van meer dan 20 jaar ervaring met windenergie in Frankrijk presenteert Q ENERGY plannen om zijn windenergieactiviteiten uit te breiden naar andere Europese landen.

Het bedrijf meldt een jaar-op-jaar toename van zijn onshore wind ontwikkelingspijplijn met 1 GW tot een totaal van meer dan 3 GW met een verdere groei verwacht in de komende maanden. Q ENERGY wil zich ook gaan bezighouden met offshore windenergieprojecten door gebruik te maken van de synergieën binnen de groep met de scheepsbouwer Hanwha Ocean.

Q ENERGY richt zich daarbij niet alleen op nieuwe locaties, maar is ook een van de pioniers op het gebied van repowering in Frankrijk. Met het windpark Souleilla-Corbières nadert het eerste repoweringproject zijn voltooiing en er zullen er nog veel meer volgen. Bijna 160 MW is al geautoriseerd, meer dan 400 MW is in ontwikkeling en er zijn 5 repowering partnerships getekend. Na Souleilla-Corbières zullen tussen 2023 en 2024 al 4 nieuwe projecten worden opgestart voor een totale geïnstalleerde capaciteit van 56 MW.

Offshore wind: Synergieën benutten met partners en binnen Hanwha Group

Q ENERGY is al meer dan tien jaar actief op de Franse offshore windmarkt. Samen met Ailes Marines was het bedrijf medeontwikkelaar van het 500 MW Saint-Brieuc windpark voor de kust van Bretagne. Als onderdeel van het Océole-partnerschap is Q ENERGY momenteel ook geprekwalificeerd om mee te dingen naar drie Franse offshore tenders van in totaal ongeveer 1,75 GW aan de Atlantische kust en in de Middellandse Zee. Er worden intensieve voorbereidingen getroffen voor deelname aan andere Europese tenders in landen als Duitsland en Portugal.

Q ENERGY maakt deel uit van de wereldwijde Fortune 500-onderneming Hanwha Group en zal als zodanig niet alleen gebruikmaken van zijn eigen knowhow, maar ook van de synergieën binnen de groep. Na de recente overname door Hanwha van een van ’s werelds grootste scheepsbouwers, die nu Hanwha Ocean heet, onderzoeken de twee bedrijven nu al de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van windturbine-installatieschepen (WTIV).

Over Q ENERGY

Q ENERGY heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn en bestaat uit drie bedrijven: Q ENERGY Solutions SE (Holding), Q ENERGY Europe GmbH (Berlijn) en Q ENERGY France SAS (Avignon). Q ENERGY is gevestigd in Spanje, Portugal, Frankrijk en Duitsland, terwijl het momenteel zijn activiteiten uitbreidt naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Andere Europese landen zullen volgen. Samen met het onafhankelijke en gerenommeerde zusterbedrijf Qcells vormt Q ENERGY de energiedivisie van het moederbedrijf en de Koreaanse toponderneming Hanwha Solutions Corporation. Bron: Q ENERGY

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.