Ramboll gaat wind hub in Nederland realiseren

| 6 december 2022

Ramboll gaat wind hub in Nederland realiserenRamboll wil een windenergie hub realiseren in Nederland. Hiermee wil de Deense specialist in advies en engineering voor de windindustrie zijn winddivisie wereldwijd uitbreiden en tegelijkertijd dichter bij de lokale klanten in de regio staan.

Ramboll was een van de pioniers voor windenergie in Europa. De afgelopen jaren zijn de windactiviteiten van het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Op dit moment heeft Ramboll meer dan 500 toegewijde windenergie-experts in kantoren over de hele wereld.

Interessante markt

Ramboll ondersteunt al meer dan 20 jaar klanten die in Nederland zijn gevestigd of zaken doen. Dit gebeurt voornamelijk uit hun Ramboll’s hubs in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. De Nederlandse windmarkt zal de komende jaren een fase van enorme expansie ingaan. Bovendien hebben aangrenzende landen zoals België en Duitsland onlangs hun doelstellingen voor offshore windenergie aanzienlijk verhoogd, waardoor de regio een van de krachtcentrales voor offshore windenergie in Europa zal worden.

Tim Fischer, Global Senior Director Wind van Ramboll, zegt: “Door Nederland als windenergiehub in ons wereldwijde windteam op te nemen, zorgen wij ervoor dat onze sterke, toegewijde teams de capaciteit hebben om zowel onze lokale als wereldwijde klantenkring te ondersteunen in ons hele dienstenpakket.”

Ramboll wil in het eerste kwartaal van 2023 een hoofd windenergie voor Nederland aanstellen en zal speciale teams oprichten voor Wind Advisory en Engineering. Ramboll zal zijn bestaande kantoor in Delft gebruiken, maar overweegt ook de mogelijkheid om nieuwe kantoren in Utrecht of Arnhem te vestigen. Bovendien zal de nieuwe hub dienen als verbindingskantoor voor naburige markten en mogelijk in de nabije toekomst uitbreiden naar België. Bron: Ramboll

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.