Reimerswaal wil niet meer

| 6 december 2011
bron: BN de Stem

Eind deze maand wordt het voorstel besproken om 31 a 35 windmolens van 137 meter in de Volckerpolder langs het Schelde-Rijnkanaal te plaatsen. De gemeenteraad van Reimerswaal gaat w.s. akkoord, maar meer windenergie-projecten is uit den boze.

Dit vertelt SGP-er Rinus van den Berge. Investeren in zonne- of getijdentechnologie bieden ook mogelijkheden voor het opwekken van groene stroom. M.u.v. de PvdA is de rest van de gemeenteraad het hiermee eens. Bewoners van de Volckerpolder waren aanvankelijk fel tegen het plan. Na bemiddeling hebben zij hun bezwaren ingetrokken.

Ook in Tholen doen windturbines stof opwaaien. Bewoners van Sint Annapolder verzetten zich tegen een park van 20 tot 40 turbines bij de Krammersluizen en de Philipsdam. De gemeenten Schouwen-Duiveland (op wiens grondgebied de turbines moeten komen), Tholen en Oost-Flakkee vinden dat windmolens geconcentreerd moeten worden gebouwd op plaatsen waar ze weinig overlast geven.

In Zierikzee ontstond verzet tegen vier grote turbines aan de Gouweveersedijk. Dat plan is inmiddels teruggebracht tot drie molens.

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.