Suzlon Group bereikt mijlpaal met meer dan 20 GW aan windenergie-installaties

| 6 juni 2023

Suzlon Group, India’s grootste leverancier van duurzame energieoplossingen, kondigde deze week aan dat het de mijlpaal van 20 GW aan windenergie-installaties heeft overschreden.

© Suzlon Group

Als India’s toonaangevende en pionierende Indiase hernieuwbare onderneming heeft Suzlon sinds 1995 de Indiase windenergiesector opgebouwd in lijn met de visie van wijlen oprichter en voorzitter, Shri Tulsi Tanti. De eerste turbine van Suzlon had een vermogen van 270 kW. Door de jaren heen is het vermogen van Suzlon turbines gegroeid naar de 3 MW turbine in 2023. In totaal heeft Suzlon, met hoofdkantoor in Pune, India, nu 12.647 windturbines geïnstalleerd in 17 landen, verspreid over zes continenten.  Het bedrijf heeft acht speciale R&D-centra verspreid over vier landen.

Volgens het Ministerie van Nieuwe en Hernieuwbare Energie (MNRE), heeft India momenteel een totale hernieuwbare energiecapaciteit van 168,96 GW (per 28 februari 2023) met ongeveer 82 GW in verschillende stadia van uitvoering en ongeveer 41 GW in de aanbestedingsfase. Dit omvat 64,38 GW zonne-energie, 51,79 GW waterkracht, 42,02 GW windenergie en 10,77 GW bioproductie.

Girish Tanti, Vice Chairman, Suzlon Group: “Het bereiken van de grens van 20 GW is een bewijs van Suzlons toewijding en expertise in de duurzame energie-industrie. Ik wil graag de Indiase regering bedanken voor hun visionaire beleidskader en ons diverse klantenbestand van meer dan 1.900 klanten en leverancierspartners voor hun niet aflatende steun, zonder welke deze prestatie niet mogelijk zou zijn. Met 5,9 GW aan geïnstalleerde Indiase windturbines over de hele wereld, is de 20 GW van Suzlon een verhaal van India naar de wereld brengen.”

Suzlon Group

Suzlon heeft zijn hoofdkantoor in Pune, India. De Groep bestaat uit Suzlon Energy Limited en dochterondernemingen. Het is een verticaal geïntegreerde organisatie met eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentra in Duitsland, Nederland, Denemarken en India en productiefaciliteiten. De Groep heeft een divers personeelsbestand van 5.900 werknemers met meer dan 28 jaar operationele staat van dienst. Bron: Suzlon Group

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.