Toekomstige energievoorziening: geen windenergie

| 6 maart 2012
bron: Bolswards Nieuwsblad

Dat voorspelde gisteravond energiedeskundige Rob Walter tijdens een VVD-bijeenkomst in De Wijnberg. Duurzaamheid, energie, alternatieve mogelijkheden, natuur, allemaal onderwerpen waar momenteel veel belangstelling voor is. Dat bleek enkele weken geleden op een FNP-bijeenkomst in de Groene Weide.

De belangstelling voor het onderwerp over ,duurzame energie’ was zo groot dat er zelfs stoelen bijgesleept moesten worden om iedereen een plekje te kunnen geven. De VVD Fryslân en de afdeling Súdwest-Fryslân hadden het VVD Tweede Kamerlid René Leegte en energiedeskundige Rob Walter uitgenodigd om hun visie op de onderwerpen te kunnen geven.

Rob Walter vergeleek het energieverbruik van 2010 met de verwachting in 2050. ,,In 2050 is de vraag naar energie minimaal tweemaal groter dan in 2010. Omdat fossiele brandstoffen uitgeput raken dwingt ons dat te kijken naar alternatieven als waterkracht, wind, zon, biomassa, kernenergie en kernfusie.’ Walter voorspelde dat in de toekomst de energievoorziening uit een mix van die alternatieven zal bestaan, waar – wat hem betreft – windenergie niet bij hoort.

Lees hier het hele artikel

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.