Van Oord geselecteerd voor Saint-Brieuc offshore windpark fundatiewerk

| 6 mei 2020

© Van Oord

Van Oord is door Ailes Marines gecontracteerd om de fundaties voor het Franse offshore windpark Saint-Brieuc te transporteren en te installeren.

Ailes Marines, een consortium van het Spaanse Iberdrola Group en Franse RES and Caisse Des Dépôts, gaat het windpark op ongeveer 20 km uit de Franse kust, in de baai van Saint-Brieuc, bouwen. Het windpark zal bestaan uit 62 Siemens Gamesa windturbines met een vermogen van 8 MW elk. Deze worden op jacketfundaties geïnstalleerd die worden geproduceerd in Fene, Spanje, en in Brest, Frankrijk.

Van Oord is hierbij verantwoordelijk voor de transport en installatie van zowel de 62 jacketfundaties als de fundatiepalen van het offshore substation. De Nederlandse waterbouwer begint in 2021 met de installatie van de pin-piles. Van Oord gebruikt hiervoor haar offshore installatieschip Aeolus. In 2022 krijgt de Aeolus hulp van een tweede schip om de jacketfundaties te installeren.

In december 2019 kreeg Van Oord een early works-contract om het ontwerp en de engineering te bespoedigen. Met de bouw van de onderzeese boormal is al gestart en deze moet in het vierde kwartaal van 2020 worden opgeleverd. Hoewel Van Oord al ruim ervaring heeft met projecten in Frankrijk is het de eerste keer dat het bedrijf hier aan een offshore windproject werkt.

Het Saint-Brieuc offshore windpark moet in 2023 operationeel zijn en zal dan een geïnstalleerd vermogen hebben van 496 MW.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.