Vandebron opent tijdelijk geitenwollen sokken atelier

| 6 december 2017

Vandebron opent het Geitenwollen Sokken Atelier, waarmee het duurzame bedrijf een ode brengt aan geitenwollen sokken. Samen met talentvol schoenontwerper Luc Aarts wordt dit ondergewaardeerde kledingstuk neergezet als hét positieve symbool voor duurzaamheid.

Het pop-up atelier wordt op 14 december op feestelijke wijze geopend. Vervolgens is het atelier twee dagen te bezoeken door publiek. Schoenenfreaks en sneakerheads, maar ook andere geïnteresseerden kunnen bij het atelier langskomen om hun oude schoenen te laten customizen door schoenontwerper Luc Aarts. Daarbij kunnen bezoekers ook zelf met hun schoenen aan de slag in het atelier en deze creatief combineren met de geitenwollen sok.

 

Luc Aarts wordt gezien als een van de creatiefste geesten op het gebied van schoenontwerp. Eerder maakte hij schoenen voor onder andere Maison the Faux, TRINHBECX en Danial Aitouganov. Nu ontwerpt hij voor Vandebron een exclusieve lijn schoeisel met de geitenwollen sok als inspiratiebron. De bijzondere schoenen die hieruit ontstaan worden tijdens het openingsevent onthuld. Het project is een mooie uitdaging volgens Aarts: “Ik ben gevraagd zo te ontwerpen dat de sok de held aan je voeten is, niet de schoen. Op die manier krijgen geitenwollen sokken de aandacht die ze verdienen.”

 

Vandebron is een jong bedrijf met als doel de transitie naar duurzame energie te versnellen. De aankomende tijd voert Vandebron campagne om de geitenwollen sokken op een voetstuk te zetten. Bekijk hier de nieuwe campagnefilm.

 

Aart van Veller, medeoprichter Vandebron over de actie: “De geitenwollen sok heeft een wat negatief imago. Het staat synoniem voor een betweterige, wereldvreemde en suffe denkwijze. Maar duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom vinden wij het hoog tijd voor een nieuw imago van de geitenwollen sok. Voor ons is het een statement voor daadkracht en visie. Duurzaamheid moet niet iets zijn van een kleine groep voorlopers, iedereen moet het omarmen. Startend met het omarmen van de geitenwollen sok.”

 

Het atelier is gratis te bezoeken voor iedereen die een kijkje wil nemen. Wie een paar schoenen wil laten customizen door Luc Aarts kan vanaf 7 december meedoen aan een speciale winactie op Instagram. Post een foto van jezelf met de schoenen die je wil laten customizen met #vandebron en #geitenwollensok om kans te maken op persoonlijk customized schoenen!

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het Facebook evenement, waar ze ook terechtkunnen voor updates over het evenement.

Bron: Van de Bron

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.