Vattenfall en TKF sluiten meerjarig raamcontract voor inter-array kabels in Europa

| 6 november 2023

Energiebedrijf Vattenfall en de Twentsche Kabelfabriek (TKF) hebben een meerjarig raamcontract getekend voor de levering van 66 kV inter-array kabels voor offshore windparken in Europa.

© Vattenfall/Jorrit Lousberg

Het raamcontract betreft een meerjarige single source agreement en gaat per direct in. Deze overeenkomst zal van toepassing zijn op alle Europese windparken die Vattenfall ontwikkelt. Het eerste project dat valt onder de nieuwe samenwerking is het Duitse Nordlicht-cluster. Het contract wordt in eerste instantie getekend voor drie jaar en kan met nog eens vijf jaar worden verlengd

Tijdens het inkoopproces werd veel aandacht besteed aan duurzaamheidsmaatregelen. TKF heeft specifieke toezeggingen gedaan die gaan helpen om de uitstoot van CO2 te verminderen en de circulariteit van onze kabels te vergroten, zoals het gebruik van koolstofarm aluminium en gerecycled koper voor het geleidemateriaal van de kabels.

Catrin Jung, Head of Offshore Wind bij Vattenfall: “Bij Vattenfall werken we aan fossiele vrijheid. Offshore windparken spelen een belangrijke rol bij het realiseren van die ambities. We zijn blij dat we in TKF een partner hebben gevonden die innovatieve technologie levert en zich inzet voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het offshore elektriciteitsnetwerk. Met deze raamovereenkomst zetten we een grote stap om specificaties van de verschillende projecten op elkaar te laten aansluiten en daarmee verbeteren we de betrouwbaarheid en efficiëntie van onze windprojecten.

Alexander van der Lof, CEO TKH Group: “We zijn verheugd om deze meerjarige overeenkomst met Vattenfall voor onze dochteronderneming TKF aan te kondigen. Na een succesvolle samenwerking met Vattenfall in de Hollandse Kust Zuid 1+2-projecten kijken we uit naar de samenwerking in de komende projecten. TKF heeft aanzienlijk geïnvesteerd in elektrificatie met uitbreidingen van de capaciteit voor state-of-the-art offshore wind onderzeese kabeloplossingen. Met deze belangrijke mijlpaal bevestigen we onze sterke positie en onze sleutelrol in het mogelijk maken van een duurzame toekomst met onze innovatieve en duurzame kabeloplossingen. Bron: Vattenfall

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.