VolkerWind wint BoP-contract voor Energiepark Pottendijk

| 6 oktober 2021
Shell geeft Nordex order voor 14 turbines voor Energiepark Pottendijk

© Nordex SE Hamburg

VolkerWind heeft van Royal Dutch Shell de opdracht ontvangen voor het ontwerpen en realiseren van de Balance of Plant voor het windpark in Energiepark Pottendijk. Shell legt bij Emmen dit energiepark aan voor het opwekken van elektriciteit met wind en zon. 

De opdracht, Balance of Plant (BoP), bestaat uit de (tijdelijke) bouwwegen, kraanopstelplaatsen, de volledige (park)bekabeling, inkoopstation en de fundaties ten behoeve van de veertien windturbines die in het energiepark worden gerealiseerd.

Het projectteam van VolkerWind is op dit moment bezig met het ontwerp en voorbereidende werkzaamheden. In November begint VolkerWind met de voorbereiding van de bouw van de windturbines, zoals de grondwerkzaamheden en het aanleggen van de wegen. Begin volgend jaar hoopt VolkerWind te starten met de realisatie van de fundaties. 

Namens VolkerWind werken Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra en Visser & Smit Hanab in dit project samen.

Energiepark Pottendijk

Energiepark Pottendijk komt ten noordoosten van Emmen, tussen Nieuw-Weerdinge en Emmer-Compascuum te liggen. Afgelopen maand werd bekend dat Nordex de veertien windturbines van het type N131/3600 levert voor het windpark Pottendijk. De turbines hebben een ashoogte van 84 meter en een tiphoogte van 149,5 meter. Met gemiddelde windsnelheden op de locatie van 6,6 m/s en dankzij de grote rotoren van de turbines zal het jaarlijks ca. 130 Gwh aan schone elektriciteit opwekken. Het windpark is het eerste onshore windpark van Royal Dutch Shell in Europa.

Samen met 90.000 zonnepanelen, voor het zonnepark Pottendijk, wordt er jaarlijks in totaal tot 170 GWh aan elektriciteit opgewerkt. Dit is vergelijkbaar met het stroomgebruik van 30 procent van heel Emmen. Het windpark krijgt een vermogen van 50,4 MW en het zonnepark een vermogen van 50 MW. Bron: VolkerWind

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.