Voorlopige uitslag Utrecht: windmolens op zee en land

| 6 juni 2011
bron: NMU

Nieuwe windmolens in Nederland zouden zowel op land als op zee geplaatst moeten worden. Dat is de mening van 70% van de 770 respondenten die tot nu toe de enquête over windenergie in de provincie Utrecht hebben ingevuld.

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) wil graag windenergie op de kaart zetten en wil hiervoor de mening van de inwoners van de provincie weten. De enquête is nog in te vullen tot en met zondag 5 juni op www.nmu.nl/enquete.

Enkele resultaten tot nu toe:

95% van de respondenten vindt het belangrijk dat energie duurzaam wordt opgewekt. 72% daarvan neemt energie zelf ook duurzaam af. Om de energie op te wekken hebben zonnepanelen bij 85% de voorkeur boven andere mogelijkheden. 17% geeft de voorkeur aan kernenergie.

Over hoeveel ruimte er in onze eigen provincie is voor windmolens, zijn de deelnemers verdeeld: 40% zegt veel ruimte, 33% zegt slechts beperkt en 22% zegt geen ruimte. Een geschikte locatie voor een volgende windmolen in de provincie Utrecht zou zijn in een industriegebied, langs de snelweg of langs het Amsterdam-Rijnkanaal, aldus 50% van de deelnemers.

Klik hier voor meer informatie

Category: Windenergie, Windmolens

Reacties zijn gesloten.