Windpark Hoge Vaart-Zuid officieel opgeleverd

| 6 maart 2024

Deze week is Windpark Hoge Vaart-Zuid formeel opgeleverd. Het windpark van Pure Energie maakt onderdeel uit van het grotere windproject Windplan Groen, in de provincie Flevoland.

Windpark Hoge Vaart-Zuid ligt langs de Hoge Vaart, in het gebied tussen het nabije Windpark Flevo Ventum en de spoorlijn tussen Dronten en Zwolle. Het bestaat uit 10 Vestas V162 windturbines. Deze hebben een ashoogte van 166 meter, een rotordiameter van 162 meter en een tiphoogte van 247 meter.

In oktober vorig jaar werd de opbouw van de laatste windturbine afgerond. Hierna volgde een periode van testen. De windturbines zijn dus al een paar maanden operationeel. Nu zijn de windturbines ook officieel commercieel overgedragen aan de windpark eigenaren. De turbines zullen jaarlijks naar verwachting meer dan 200 miljoen kilowatturen per jaar opwekken.

Windplan Groen

Het windpark is onderdeel van Windplan Groen, een groot windplan in Oostelijk Flevoland in de gemeente Dronten. Pure Energie bouwde naast Windpark Hoge Vaart Zuid in dit gebied ook de windparken Oldebroekertocht, Hondtocht Zuid en Windpark Flevo Ventum. Dit laatste windpark is eigendom van Flevo Ventum BV, Pure Energie verzorgde hiervoor de bouw. Met het commercieel overdragen van het windpark zijn nu alle drie windparken (samen 20 windturbines) van Pure Energie binnen Windplan Groen operationeel.

Tags: , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.