Windpark Ospeldijk officieel geopend

| 6 oktober 2021
WIndpark Ospeldijk officieel geopend

© Zuidenwind

Op zaterdag 2 oktober werd Windpark Ospeldijk in Nederweert officieel geopend. De vier windturbines zullen naar verwachting jaarlijks circa 45 miljoen kWh aan groene stroom gaan leveren.

Windpark Ospeldijk is een initiatief van energiecoöperatie Zuidenwind en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) waarbij ieder eigenaar is van twee windturbines.

In juni 2020 gingen de voorbereidende werkzaamheden voor het windpark van start. In maart 2021 kwamen de eerste windturbinecomponenten aan op de bouwsite. De windturbines zijn geleverd door de Duitse windturbinefabrikant Nordex. Het gaat om vier turbines van het type Delta 4000 N149, met een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 149 m en een tiphoogte van 209,5 meter. Nordex had Global Wind Service (GWS) gecontracteerd om de installatie uit te voeren.

De stroomproductie van Windpark Ospeldijk gaat gebruikt worden voor de elektriciteitsbehoefte van alle pompstations van WML. Zuidenwind verkoopt haar stroom aan WML. De groene stroom van Ospeldijk is meer dan voldoende voor de verduurzaming van de hele drinkwatervoorziening in Limburg, aldus de initiatiefnemers. Voor de directe omgeving van Windpark Ospeldijk komt er een Omgevingsfonds. Bron: Zuidenwind

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.